Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε ; Vaggelis Giannos

 Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε ;

Είναι και αυτές οι ΠΛΑΚΕΣ ΠΑΓΟΥ που επιμελημένα και αθόρυβα τοποθετήθηκαν στην ζωή μας!
Κατεψυγμένη κοινωνική διαστρωμάτωση δημιούργησαν και γίναμε ΕΜΕΙΣ κι ΕΣΕΙΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ και οι ΑΛΛΟΙ!
Πείστηκε ο κόσμος για την μοίρα του, την θέση του, για τα απόσκια και τα ανήλιαγα της καθημερινότητάς του!
Θεωρεί πλέον κατάκτηση την ανακάλυψη μιας δέσμης φωτός, που το έσκασε από αντανάκλαση στο κάτοπτρο της ευδαιμονίας και τον επισκέφτηκε.
Στην ζωή του καθενός και μια γρίλια ανοιχτή. Να περνά κατά καιρούς η άτακτη ακτίνα, το λιγοστό φως να φέρει, να τον μεταμορφώσει σε ξεχωριστό, μοναδικός να νιώσει και να απολαμβάνει την ολιγαρκή υπεροχή του!
Δεν αναγνωρίζει πλέον η κοινωνία μας τα μονωτικά υλικά της απομόνωσής της! Τα αγάπησε μάλλον, τα βάφτισε ασφάλεια, δωρεά ξεχωριστή, της ζωής μεγάλη ευσπλαχνία!
Δεν διανοείται πως δεν υπάρχει ζωή ρέουσα στα συγκοινωνούντα της δοχεία,τον κοασμό των βατράχων στον βάλτο της, συναυλία έγχορδων οργάνων τον ακούει. Ηχομονωτικά και ισοθερμικά υλικά παντού, για να διατηρηθεί η τάξη της αταξίας.
Μόνο η μουσική δεν ελέγχεται. Περνά από τους πόρους υπολανθάνουσας αμφιβολίας και εισχωρεί στα κύτταρα της αντικειμενικής σκέψης. Μαζί της επιβιβάζεται λαθραία και η δυναμική των στίχων των ποιητών και κάποιες ιδέες ανυπότακτων εραστών της ζωής και του πνεύματος και αφυπνίζουν συνειδήσεις, αναγέννησης ελπίδα!

Vaggelis Giannos

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνέντευξη Νόρα Ξένου Flora Tsikniadopoulou - Jose

  Η Μοναχική Αναζήτηση της Νόρα Ξένου Επιμέλεια συνέντευξης - κειμένου : Φλώρα Ζοζέ Τσικνιαδοπούλου Flora Tsikniadopoulou - Jose Σήμερα θα ...